V60 dripper 02 on suunniteltu istumaan kahvikupin tai annostelukannun päälle. Sille löytyy omat suodatinpaperinsa. Harion vaaka osaltaan lisää kahvin uuton helppoutta ja säädeltävyyttä.
Suppilon sisäosan urat takaavat luonnollisen veden valuman ja ohjaavat kahvin tippumaan tasaisesti. Erityisen puhtaan ja hallitun lopputuloksen saaminen on helppoa ja nopeaa. Keraaminen malli pitää veden ja kahvin lämpimänä uuton ajan ja tuo mukanaa tuntua käsittelyyn. Voit säätää kahvin voimakkuutta muuttamalla veden kaatamisnopeutta (kaada suhteellisen nopeasti pehmeämmän kahvin saamiseksi ja hitaasti vahvemman kahvin saamiseksi). Suosittelemme 30g kahvia jokaista 500g vettä kohti.
Valmistusvaiheet Hario V60:llä:
- Aseta paperisuodatin V60-keittimeen ja kostuta se, jotta mahdollinen paperin maku huuhtoutuu pois ja paperi pysyy paikoillaan.
- Kaada kuuma vesi jauhetun kahvin päälle tasaisin pyörivin liikkein, varmistaen, että koko kahvipeti kastuu alusta alkaen.
- Voit halutessasi sekoittaa kahvipetiä, kun noin 20% vedestä on kaadettu. Tämä auttaa varmistamaan tasaisen uuton.
- Kaada vesi tasaisesti ja kontrolloidusti kahvin päälle. Tarkkuus kaatotekniikassa on avain onnistuneeseen kahviin.
- Voit kaataa koko vesimäärän yhdellä kertaa tai 2-3 erässä, esimerkiksi kaada 60 grammaa, sekoita, lisää 60 grammaa ja jatka näin.
- Uuttoaika vaihtelee hieman käytetystä kahvista ja halutusta vahvuudesta riippuen, mutta hyvä uuttoaika on noin 2:30-3:30 minuuttia 250 gramman kahvin valmistuksessa. Puoli litraa voi viedä jopa 5 minuuttia.
- Kaatotekniikkaa voi säätää hidastamaan tai nopeuttamaan veden valumista kahvin läpi. Jos kahvi on jauhettu liian karkeaksi, voi veden kaatamisen jälkeen pyöräyttää ja kopauttaa suodatinta uuttoastiaa vasten, jolloin kahvi pakkautuu pohjalle tiiviimmin ja uutto hidastuu.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.