Ainesosat: keskipaahdetut kahvipavut, aromit.
Tuote on allergeeniton ja sopii vegaaneille.
Venttiilillä varustettu ilmatiiviisti suljettu pakkaus takaa, että kahvi säilyy tuoreena pidempään. Paras kahvi tulee juuri paahdetuista kahvipavuista.
Parasta ennen: 1 vuosi.
*Pakkaus voi poiketa kuvasta.
Jauhatusohjeet
Älä jauha kerralla enempää papuja kuin mitä tarvitaan kahvin valmistamiseen välittömästi. Jauhettu kahvi päästää ilmaa aromin antaviin öljyihin. Kun ne haihtuvat, myös kahvin aromi haihtuu. Tämän seurauksena kahvi alkaa menettää aromiaan lähes välittömästi jauhamisen jälkeen. Eri kahvinkeittomenetelmät edellyttävät erilaista jauhatusta. Hauduttamalla keitetty kahvi on jauhettava raakasokerin kaltaiseksi. Koko haudutusprosessin tulisi kestää neljästä kuuteen minuuttia. Jos kahvi on haudutettu nopeammin kuin neljä minuuttia, pavut on jauhettava hieman hienommaksi. Jos valuminen kestää yli kuusi minuuttia, jauhatus on jätettävä hieman rakeisemmaksi. Espresso vaatii erityisen hienoa jauhatusta; kahvin pitäisi olla lähes jauhetta ja kevyesti rakeista. Hyvän espressomyllyn salaisuus on sen kypsymisaika. Noin 30 gramman espresson pitäisi olla valmis noin 25-30 sekunnissa. Kuten tippakahvissa, pavut on jauhettava hienommaksi, jos espresson halutaan valmistuvan alle 25 sekunnissa. Jos espresson valmistuminen kestää yli 30 sekuntia, pavut on jätettävä karkeammiksi jauhettaessa.
Säilytystä koskevia neuvoja
Kahvia ei kannata säilyttää jääkaapissa, sillä se ottaa vastaan muiden jääkaapissa olevien elintarvikkeiden aromin ja maun. Jos kahvipavut pakataan erityisesti säilytykseen tarkoitettuun uudelleentäytettävään astiaan, jossa on yksisuuntainen venttiili kertyneen kaasun poistamiseksi ja hapen joutumisen välttämiseksi, tätä astiaa voidaan käyttää onnistuneesti kotona ilman, että kahvia tarvitsee dekantoida. Jos kahvipavut ovat kuitenkin ilman uudelleensuljettavaa pakkausta, pakkaus on suljettava niitillä ja säilytettävä kuivassa ja viileässä paikassa, poissa auringolta ja voimakkailta aromeilta. Tämä pakkaus voidaan sijoittaa ilmatiiviiseen astiaan tai pavut voidaan dekantoida läpinäkymättömään astiaan. Yhteenvetona voidaan todeta, että kahvi on säilytettävä puhtaassa, kuivassa ja ilmatiiviissä astiassa viileässä ja pimeässä paikassa.
Neuvoja puristinpannun käytöstä
Kun kahvia valmistetaan pressopannulla, pavut on jätettävä karkeiksi jauhettaessa. Jos kahvijauhot ovat liian hienoja, katkerat ja kirpeät maut tulevat liian nopeasti esiin. Kahvimehun on annettava jäähtyä noin 94-95 asteeseen ennen kattilaan kaatamista, jolloin se ei pilaa makua kärventämällä kahvinporoja. Yhteen noin 300 ml:n mukiin voi lisätä 7-8 g kahvinporoja. Kahvinporojen pitäminen vedessä pidempään tekee kahvista kitkerämpää ja kirpeämpää ja juoman kofeiinipitoisuudesta sitä korkeampaa. Halutusta makuvahvuudesta riippuen kahvin ”haudutusaika” voi olla 3-5 minuuttia.
Pressokannua voidaan käyttää menestyksekkäästi myös kahvijuomien valmistukseen maidon kanssa. Haluttu määrä maitoa on kuumennettava, kunnes se on niin kuumaa, ettei siihen voi työntää sormea. Varmista, että maito ei kiehu. Kaada seuraavaksi maito puhtaaseen ja tyhjään puristinkannuun ja liikuta puristinkannua ylös ja alas muutaman minuutin ajan. Näin saat maitovaahdon, jota voit käyttää cappuccino- ja latte-kahvien valmistukseen.
Vinkkejä moka-kahvin valmistukseen
Käytä kahvin suodatinkoriin erityisesti suunniteltua suodatinta. Valkaistut valkoiset paperisuodattimet ovat yleisimpiä, mutta saatavilla on myös ruskeita paperisuodattimia. Myös pestävät, ympäristöystävälliset lankaverkkosuodattimet sopivat.
Espresson valmistaminen
Jos aiot ostaa kahvinkeittimen kotiin, valitse sellainen, jossa on pumppu, joka pumppaa vettä kahvin läpi. Vältä höyrykäyttöisiä koneita. Kunnollinen kone, jossa on pumppu, maksaa muutamasta sadasta eurosta useisiin tuhansiin euroihin, mutta jos haluat nauttia herkullisesta espressosta, se on investoinnin arvoinen. Pienellä budjetilla elävälle kahvin ystävälle suosittelemme moka-kattilaa.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.