Ainesosat: keskipaahdetut kahvipavut, aromit.
Tuote on allergiaton ja sopii vegaaneille.
Venttiilillä varustettu ilmatiiviisti suljettu pakkaus takaa, että kahvi säilyy tuoreena pidempään.
Parasta ennen: 1 vuosi.
*Pakkaus voi poiketa kuvasta.
Parhaan kahvin saat käyttämällä vastapaahdettuja kahvipapuja.
Vinkki jauhamiseen
Älä koskaan jauha kerralla enempää papuja kuin mitä tarvitaan kahvin valmistamiseen välittömästi. Kun pavut on jauhettu, ilma karkaa aromin antaviin öljyihin. Kun nämä öljyt haihtuvat, myös kahvin aromi haihtuu. Jauhettu kahvi alkaa menettää aromiaan lähes välittömästi jauhamisen jälkeen. Eri kahvivalmistustavat vaativat erilaisia jauhatuksia. Hauduttamalla keitetty kahvi on jauhettava raakasokerin kaltaiseksi. Koko prosessin pitäisi kestää neljästä kuuteen minuuttia. Jos kahvi on haudutettu nopeammin kuin neljä minuuttia, papuja on jauhettava enemmän. Jos valuttaminen kestää yli kuusi minuuttia, papuja on jauhettava vähemmän. Espresso vaatii erityisen hienoa jauhatusta; kahvin pitäisi olla lähes jauhettua ja kevyesti rakeista. Hyvän espresson jauhatuksen salaisuus on sen kypsymisaika. Yhden unssin espresson pitäisi olla valmis noin 25-30 sekunnissa. Kuten valutetun kahvin kohdalla, jos espresson valmistus kestää yli 25 sekuntia, kahvi on jauhettava hienommaksi. Jos se kestää yli 30 sekuntia, pavut on jätettävä karkeammiksi jauhettaessa.
Säilytystä koskevia neuvoja
Älä koskaan säilytä kahvia jääkaapissa. Kahvi ottaa jääkaapissa muiden elintarvikkeiden aromin ja maun. Kahvin pakastaminen voi myös pilaantua, emmekä suosittele sitä, ellet käytä kahvivarastoa pitkään aikaan (vähintään kahteen viikkoon). Kahvi tulisi säilyttää puhtaassa, kuivassa, ilmatiiviissä astiassa viileässä ja pimeässä paikassa.
Vinkkejä ranskanpuristinkannun käyttöön
Kun valmistat kahvia pressopannulla, pavut on jätettävä karkeiksi jauhettaessa. Jos kahvi jauhetaan liian hienoksi, siitä voi tulla kitkerää ja sitä voi olla vaikea tai jopa mahdotonta työntää pressopannun pohjalle. Alla opit käyttämään pressopannua tavalla, josta et ole luultavasti koskaan ennen kuullutkaan. Lämmitä kupillinen maitoa (rasvaton maito toimii parhaiten) liedellä tai mikroaaltouunissa. Kuumenna maitoa, kunnes se on juuri niin kuumaa, ettet voi laittaa sormea siihen. Älä kuumenna maitoa liikaa, sillä se kiehuu. Kaada seuraavaksi maito puhtaaseen, tyhjään puristekannuun ja sekoita sitä ylös ja alas muutaman minuutin ajan. Maidon määrä kasvaa 3-4-kertaiseksi, ja tällainen rasvaton maito sopii hyvin cappuccinon ja latte-kahvin valmistukseen.
Vinkkejä moka-kahvin valmistukseen
Käytä erityisesti suodatinkoriin suunniteltua suodatinta. Valkaistut valkoiset paperisuodattimet ovat yleisimpiä, mutta saatavilla on myös ruskeita paperisuodattimia. Myös pestävät lankaverkkosuodattimet, jotka ovat myös ympäristöystävällisiä, toimivat hyvin.
Espresson valmistaminen
Jos ostat koneen kotiin, valitse sellainen, jossa on pumppu, joka pumppaa vettä kahvin läpi. Älä osta höyrykäyttöistä konetta. Kunnollinen pumppukone maksaa yleensä 300-1100 euroa, mutta jos haluat juoda herkullista espressoa, se on investoinnin arvoinen. Jos voit sijoittaa vain rajallisen summan rahaa kahvinkeittimeen, suosittelemme ostamaan moka-kannun. Cappuccinoa varten voit valmistaa vaahtoa pressopannulla (katso vinkit pressopannun käyttöön).
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.