Ainesosat:
Keskipaahdetut kahvipavut, makuaineet ja aromit.
Tuote ei sisällä allergeeneja ja sopii vegaaneille.
Ilmatiivis venttiilitiivis pakkaus takaa kahvin tuoreuden pidemmäksi aikaa.
Parasta ennen: 1 vuosi.
Parasta kahvia varten
Käytä juuri paahdettuja kahvipapuja saadaksesi parasta kahvia.
Vinkkejä jauhamiseen
Älä koskaan jauha enempää kahvipapuja kuin mitä tarvitset välitöntä käyttöä varten. Jauhamisen jälkeen ilma pääsee aromia antaviin öljyihin, jolloin ne haihtuvat ja kahvi menettää arominsa. Jauhettu kahvi alkaa menettää aromiaan lähes välittömästi jauhamisen jälkeen. Eri valmistusmenetelmät edellyttävät eri jauhatuskokoja. Tiputtamalla valmistettu kahvi on jauhettava niin, että se muistuttaa raakasokeria. Tiputusprosessin tulisi kestää neljästä kuuteen minuuttia. Jos se päättyy alle neljässä minuutissa, jauhetaan pavut hienommaksi. Jos se kestää yli kuusi minuuttia, jauhetaan pavut karkeammiksi. Espresso vaatii erityisen hienojakoista jauhatusta; kahvin pitäisi olla melkein kuin jauhetta ja hieman rakeista. Oikean espresson jauhatuksen salaisuus on sen haudutusaika. Yhden unssin espresson pitäisi hautua noin 25-30 sekunnissa. Jos se valmistuu alle 25 sekunnissa, jauha kahvi hienommaksi. Jos se kestää yli 30 sekuntia, jauha pavut karkeammaksi.
Vinkkejä säilytykseen
Älä koskaan säilytä kahvia jääkaapissa. Se imee itseensä jääkaapissa olevien muiden elintarvikkeiden aromit ja maut. Myös kahvin pakastaminen voi olla haitallista, emmekä suosittele sitä, ellet säilytä kahvia pitkään (kaksi viikkoa tai kauemmin). Kahvi tulisi säilyttää puhtaassa, kuivassa, ilmatiiviissä astiassa viileässä ja pimeässä paikassa.
Vinkkejä ranskalaisen puristimen käyttöön
Kun käytät ranskanpuristinta, jauha kahvipavut karkeasti. Jos kahvi jauhetaan liian hienoksi, siitä voi tulla kitkerää ja sitä voi olla vaikea tai jopa mahdotonta puristaa. Tässä on menetelmä ranskanpuristimen käyttöön, josta et ehkä ole kuullut: Kuumenna kupillinen maitoa (rasvaton maito toimii parhaiten) liedellä tai mikroaaltouunissa, kunnes se on niin kuumaa, ettet voi koskea siihen sormella. Älä kuumenna maitoa liikaa kiehuvaksi. Kaada sitten maito puhtaaseen, tyhjään ranskalaiseen puristimeen ja liikuta mäntää ylös ja alas muutaman minuutin ajan. Maidon tilavuus kasvaa 3-4-kertaiseksi, joten se sopii täydellisesti cappuccinoon ja latteihin.
Vinkkejä moka-kahvin valmistukseen
Käytä erityisesti suodatinkoriin suunniteltua suodatinta. Yleisimpiä ovat valkaistut valkoiset paperisuodattimet, mutta saatavilla on myös ruskeita paperisuodattimia. Myös pestävät metalliverkkosuodattimet, jotka ovat myös ympäristöystävällisiä, toimivat hyvin.
Espresson valmistaminen
Kun ostat kotikoneen, valitse sellainen, jossa on pumppu, joka pakottaa veden kahvin läpi. Vältä höyrypohjaisia koneita. Hyvä pumppukone maksaa yleensä 300-1100 euroa, mutta investointi on sen arvoinen, jos haluat herkullista espressoa. Jos kahvinkeittimen budjetti on rajallinen, harkitse moka-pannun ostamista. Käytä cappuccinoa varten maitovaahdon valmistamiseen ranskanpuristinta (katso vinkkejä ranskanpuristimen käyttöön).
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.