kohviröstimise masin ristiku röstikoda

Kahvipapujen paahtamisen tiede

Laadukkaiden kahvipapujen hankinnan jälkeen alkaa korkealaatuisen kahvin valmistuksen tärkein vaihe, joka on papujen paahtaminen ja sekoittaminen.

Hyvän paahtimen on oltava sekä taiteilija että tiedemies, jotta papujen laatu ja tasalaatuisuus voidaan säilyttää. Paahtoprosessin aikana kahvipavun sokerit ja muut hiilihydraatit karamellisoituvat ja muodostavat kahviöljyksi kutsutun aineen. Kaksi tyypillisintä paahtomenetelmää ovat rumpupaahto ja kuumailmapanostus.

Kahvipapujen paahtamisprosessi

Rumputyyppiset koneet paahtavat kahvipapuja niiden pyöriessä kaasulla tai puulla lämmitetyssä pyörivässä rummussa. Kun pavut on paahdettu, ne kaadetaan jäähdytysastiaan, jotta pavut eivät paahdu liikaa. Kuumailmapaahtimessa kahvipavut paahtuvat, kun ne liikkuvat kuumassa ilmassa. Useimmat raakakahvit paahdetaan noin 200 asteessa. Paahtaminen paisuttaa kahvipapuja, ja ne kasvavat yli 50 prosenttia, mutta samalla ne menettävät suuren osan painostaan.

Guatemala_kohvi

Minkä paahtoleivän valitset?

Kevyesti paahdettujen papujen väri vaihtelee kanelista suklaaseen. Vaaleampia paahtoja ei yleensä käytetä espressoon, koska niistä tulee terävämpi ja happamampi maku kuin tummemmista paahteista. Tummemmissa paahteissa sen sijaan on täyteläisempi maku, ja niissä voi olla jopa voimakas makean ja hapokkaan maku. Kahvipavun pinnalla olevan öljyn määrä lisää vastaavasti paahtoaikaa.

Kun paahto muuttuu tummemmaksi, happamuus ja kofeiinin määrä vähenevät samassa suhteessa. Maailmassa on yli 100 kahvinviljelyaluetta, jotka tuottavat kukin ominaisuuksiltaan erilaisia papuja, joten uskomme, että makujen tasapaino on olennainen osa laadukasta espressoa, ja papujen oikea sekoitus on ratkaisevan tärkeää tämän saavuttamiseksi. Yhdellä kahvipapulajikkeella ei yleensä ole kaikkia herkullisen espresson tuottamiseen tarvittavia ominaisuuksia.

Monet espressokahvimerkit sisältävät kolmesta seitsemään erilaista kahvipapua. Kokenut paahtimo, joka tuntee kaikki kahvilajikkeensa, sekoittaa mestarillisesti eri paputyyppejä saadakseen kahvin, jossa on haluttu maku. Paahtimo pitää tietonsa yleensä tarkoin varjeltuna salaisuutena.

Translate

We are translating our website. We apologize for any translation errors. We continue to improve.

If we have any errors, you can warn us.